انتخاب فرش ماشینی

فرش کلاسیک

در این مطلب میخواهیم در مورد فرش کلاسیک مطالبی را خدمت شما ارائه دهیم که امیدواریم بتوانید به آنچه که نیاز دارید بدانید در این مطلب دست پیدا کنید. حالا چند سوال که در این مطلب برای شما پاسخ خواهیم داد، فرش های کلاسیک چه فرش هایی هستند؟ انواع فرش ماشینی کلاسیک کدام فرش ها می باشند؟ جدیدترین طرح فرش ماشینی کلاسیک کدام است؟ پس با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید تا بتوانیم سوال های مورد نظر را برای شما پاسخ بدهیم.

فرش های دستباف مهمترین الگوها برای طراحی فرش کلاسیک ماشینی به شمار می روند. در واقع از اولین سالهای تولید فرش ماشینی، همیشه سعی تولیدکنندگان بر این بوده است که علاوه بر رقابت در قیمت با فرش های دستباف، بتوانند فرش های ماشینی تولید کنند که بسیار شبیه به فرش های دستباف اصیل ایرانی باشد.

در ابتدا شاید استقبال از فرش های ماشینی به خاطر طرح هایی که داشتند کم بود، اما رفته رفته با پیشرفت صنعت فرش ماشینی، طراحی فرش های ماشینی بهینه تر شد و فرش هایی مشابه فرش های دستباف تولید شد.

به طور کلی در تولید فرش ماشینی ما دو نوع کلی از فرش ها داریم: یکی فرش های سنتی یا کلاسیک و دیگری فرش های مدرن. در فرش های سنتی یا کلاسیک همانطور که خدمتتان عرض کردیم، نقشه های مورد استفاده، نقشه های فرش دستباف است و در طراحی این فرش ها رعایت اصول خاصی دیده می شود ( مثل لچک، ترنج، حاشیه، متن).

اما در طراحی فرش های مدرن عموما سبک های ساده و یا طرح های فانتزی برای طراحی فرش در نظر گرفته می شود.

معرفی بیشتر درباره فرش کلاسیک

فرش ماشینی کلاسیک در واقع نوعی از فرش های ماشینی عموما با قالب های طراحی نقشه مشخص است، مثل طرح افشان، طرح لچک و ترنج، طرح شکارگاهی، طرح تلفیقی، طرح خشتی. همان طرح هایی که در قالی ایرانی مورد استفاده قرار می گیرد.

این نوع فرش ها طیف گسترده ای از انواع فرش های ماشینی تولید شده در بازار را تشکیل می دهند و عمده تولیدات کارخانه ها و شرکت های فرش، فرش های ماشینی کلاسیک هستند.

فرش های کلاسیک را در ابتدا با مشخصه تعداد شانه و تراکمش می شناسند. هر چه تولیدات با تعداد شانه و تراکم بالاتری تولید شده باشند، قیمت آنها افزایش پیدا می کند، ظرافت بیشتری پیدا می کنند و نقشه های واقعی تری روی آنها بافته می شود.

پس دسته بندی دیگری از فرش های کلاسیک مربوط به تعداد شانه آنها خواهد بود که عبارتند از: فرش های کلاسیک ۷۰۰ شانه، فرش های ماشینی کلاسیک ۱۲۰۰ شانه، فرش های ۵۰۰ شانه، فرش ۱۰۰۰ شانه و فرش های ۱۵۰۰ شانه.

در مورد همه این دسته بندی ها میخواهیم برای شما عزیزان توضیحاتی را ارائه دهیم و دوست داریم تا انتهای این مطلب همراه باشید تا اطلاعاتی را که در اختیارتان قرار می دهیم بتوانید به نحو احسن در خرید های آتی خود مورد استفاده قرار دهید.

فرش کلاسیک چیست؟

انواع طرح های فرش کلاسیک

حالا با توجه به اینکه آشنایی نسبی با فرش های کلاسیک پیدا کردیم، میخواهیم در مورد طرح ها و قالب های طراحی فرش کلاسیک بیشتر توضیح دهیم، اینکه چه طرح هایی و با چه مشخصاتی در بازار فرش های ماشینی یافت می شوند. همانطور که گفتیم فرش های کلاسیک با پایبندی به یک سری قواعد و قوانین باید طراحی شوند و به همین دلیل در طراحی این فرش ها قالب ها و سبک های خاصی در نظر گرفته می شود که میخواهیم با آنها در این پاراگراف بیشتر آشنا شویم.

  • فرش طرح افشان کلاسیک

یکی از طرح های دوست داشتنی و محبوب در بین سبک های طراحی فرش ماشینی، فرش افشان می باشد. این فرش دارای انواع گوناگونی است:

  • گل ریز: طرح های فرش افشان که با استفاده از گل های ریز طراحی شده اند.
  • گل درشت: در طراحی فرش از گل های درشت استفاده شده است.
  • ترنج دار: دارای یک ترنج در مرکز می باشد. این نمونه از نادر ترین نمونه های طراحی فرش افشان می باشد.

منظور از افشان که نام این سبک طراحی فرش است، پراکندگی طرح های ریز و درشت است. چون در این فرش گل ها، شاخه ها، برگ ها، ساقه ها و دیگر المان های طراحی در کل فرش پراکنده شده اند، به آن طرح افشان گفته می شود. افشان خود به معنی پراکندگی است.

طرح های افشان معمولا دارای لچک و ترنج ( همان طرح مرکزی بزرگ در برخی فرش ها که به صورت دایره، بیضی و یا لوزی دیده می شوند ) نیستند. به همین خاطر خلوت تر از طرح های لچک و ترنج و دیگر سبک ها به نظر می رسند و همین امر باعث افزایش محبوب آنها در بین مشتریان شده است.

  • فرش طرح لچک و ترنج کلاسیک

سبک دوست داشتنی فرش های دستباف که بر روی فرش های ماشینی هم پیاده سازی می شود، طرح لچک و ترنج است. در طراحی فرش های لچک و ترنج ما دو حاشیه داریم، یک لچک و یک ترنج. حاشیه درونی که دور تا دور طرح اصلی فرش را گرفته است و حاشیه بیرونی که دارای طرح های جدای از طرح متن اصلی است.

اما لچک و ترنج بیانگر یک تقلید است، تقلید از طراحی خانه های اصیل ایرانی. خانه های اصیل و قدیمی ایرانی دارای چهار باغچه و یک حوض در میانه حیاط هستند. احتمالا اگر به خانه های تاریخی سری زده باشید، متوجه منظور ما خواهید شد. چهار گوشه حیاط به صورت قرینه چهار باغچه دیده می شود.

دقیقا در طراحی فرش همین سبک طراحی در نظر گرفته شده است. یعنی یک طرح مرکزی شبیه حوض ( حالا یا به صورت گرد، بیضی یا لوزی ) در وسط فرش دیده می شود و در چهارگوشه فرش هم طرح های مثلثی که نشان دهنده طرح باغچه هستند، دیده می شود.

  • فرش طرح شکارگاه کلاسیک

یکی دیگر از سبک های فرش کلاسیک، سبک فرش شکارگاه است. در سبک طراحی فرش شکارگاه، نمایی مینیاتوری از یک محل شکار به همراه شکارچیان ( که اغلب اشراف زاده و یا پادشاهان بوده اند ) به نمایش گذاشته می شود. در طرح های شکارگاهی معمولا تصویر حیوانات و جنگل هم دیده می شود.

محصولات فرش شکارگاهی به خاطر نفیس بودنشان و همچنین طراحی مینیاتوری بسیار مورد استقبال قرار گرفته اند. البته در نظر داشته باشید که همه مردم از این سبک فرش ها برای خانه خودشان انتخاب نمی کنند و به همین دلیل است که تولید فرش های شکارگاه بسیار کمتر از سبک های دیگر فرش ماشینی است.

  • فرش طرح خشتی کلاسیک

فرش های کلاسیک دارای سبکی متفاوت نسبت به سه سبک قبلی است که خدمتتان عرض کردیم. در واقع در طراحی فرش های خشتی چندین طرح چهارگوش به هم چسبیده دیده می شود که بیشتر مستطیل هستند. در هر کدام از مستطیل های طراحی شده، یک طرح جداگانه نسبت به دیگر مستطیل ها دیده می شود.

در واقع منظور از طرح خشتی، همین مستطیل ها است که هر کدام به یک خشت معروف هستند و دارای طرحی متفاوت نسبت به دیگر خشت ها هستند. در سبک طراحی فرش های خشتی، در هر خشت یا ممکن است طرح های اسلیمی یا طرح های واقعی و مینیاتوری به کار گرفته شوند.

طرح های فرش کلاسیک

انواع تعداد شانه فرش کلاسیک

فرش های ماشینی که در دسته بندی فرش های کلاسیک طراحی و تولید می شوند با مشخصه تعداد شانه و تراکم شناخته می شود، اما تعداد شانه و تراکم چیست و تعداد شانه های مختلف چه فرقی با هم دارند؟

قبل از اینکه اصطلاح تعداد شانه و یا تراکم مطرح باشد، در تولید فرش دستباف از اصطلاحاتی به نام تعداد رج استفاده می شد. تعداد شانه هم تقریبا همان تعداد رج در فرش دستباف است، اما با تفاوتی هایی نسبت به آن که برای شما آن را توضیح خواهیم داد.

تعداد رج، شمارش تعداد گره ها در هفت سانتی متر از عرض فرش دستباف است، اما تعداد شانه شمارش تعداد گره ها در ۱ متر از عرض فرش ماشینی است. به همین دلیل است که تعداد رج همیشه دارای عدد و رقمی کمتر از تعداد شانه است. مثلا فرش دستباف تبریز همیشه بالای ۸۰ رج است، یا فرش ابریشم قم ۱۱۰ رج است، اما فرش های ماشینی مثلا ۱۲۰۰ شانه، ۱۵۰۰ شانه و یا ۷۰۰ شانه هستند.

حالا که با اصطلاح تعداد شانه آشنا شدید، تعداد تراکم هم مشابه تعداد شانه تعریف می شود و به تعداد گره های یک متر از طول فرش ماشینی گفته می شود. معمولا تعداد شانه و تراکم با هم متناسب هستند.

هم اکنون بهتر است که ما بیشتر به بحث اصلی یعنی انواع تعداد شانه فرش کلاسیک بپردازیم و ببینیم در این مشخصه چند نوع فرش ماشینی وجود دارد.

  • فرش ۵۰۰ شانه

فرش ماشینی ۵۰۰ شانه یکی از قدیمی ترین تولیدات صنعت فرش ماشینی به شمار می رود که برای اولین بار در سال ۸۳ در کاشان با استفاده از دستگاه های آلفا تولید شد. تراکم فرش ماشینی ۵۰۰ شانه چیزی در حدود ۱۰۰۰ است.

بیشترین استفاده از فرش کلاسیک ۵۰۰ شانه برای خانه باغ ها و ویلایی هایی است که میخواهند کمتر برای خرید فرش پول بدهند. در مورد کیفیت این فرش های ماشینی هم باید گفت که فرش های به شدت با دوام و خوبی هستند. علی الخصوص که دارای خاب بلند و نرمی هستند و برای کسانی که پا درد دارند، مناسب است.

همچنین به تازگی فرش های ۵۰۰ شانه را با استفاده از طرح های ۷۰۰ شانه طراحی می کنند. اگر چه ظرافت فرش های ۵۰۰ شانه نسبت به مابقی تعداد شانه های بالاتر کمتر است، اما در عوض قیمت آن بسیار پایین تر است و همچنین نرمی و لطافت بیشتری هم دارد و زیرپای آن بسیار نرم تر از بقیه فرش ها است.

فرش ماشینی ۵۰۰ شانه در بازار کمتر دیده می شود ولی می توانید از شرکت ها و فروشگاه های قدیمی که هنوز با این فرش ها کار می کنند، این محصولات را خریداری فرمایید.

  • فرش ۷۰۰ شانه

شاید بتوان گفت پرفروش ترین فرش ماشینی در حال حاضر فرش ۷۰۰ شانه تراکم ۲۵۵۰ می باشد. فرش ماشینی ۷۰۰ شانه برای اولین بار در سال ۱۳۸۸ در کاشان با استفاده از دستگاه HCPX2 طراحی و تولید شد.

فرش کلاسیک ۷۰۰ شانه نسبت به فرش ۵۰۰ شانه چندین مزیت داشت از جمله: ظرافت بیشتر، حدود ۱۵۰۰ واحد تراکم بیشتر، ۲۰۰ واحد شانه بیشتر، نخ های ظریف تر، کیفیت و دوام بالاتر و همچنین تکنولوژی بافت جدیدتر. این ویژگی ها کم کم باعث شد که مردم از فرش های ۷۰۰ شانه استقبال ویژه و کم نظیری داشته باشند.

در همه فروشگاه های فرش ماشینی شما می توانید محصولات فرش ۷۰۰ شانه را خریداری کنید.

انواع تراکم فرش کلاسیک

  • فرش ۱۰۰۰ شانه

محصولی که بعد از فرش های ۷۰۰ شانه آمد و دارای ظرافت بیشتری هم بود ولی با استقبال روبرو نشد. فرش ۱۰۰۰ شانه تراکم ۳۰۰۰ را شاید بتوان انقلابی در تولید فرش های ماشینی دستباف گونه دانست، اما مدت زمان ماندن در اوج کمتری داشت. شاید در اوایل سال ۹۲ که این فرش به بازار آمد با استقبال روبرو شد، اما با آمدن فرش ۱۲۰۰ شانه و همچنین گران شدن فرش ها، مردم ترجیحشان فرش ۱۰۰۰ شانه نبود.

به این خاطر تولیدکنندگان هم کمتر فرش های ۱۰۰۰ شانه تولید کردند و مشتریان عقیده دارند که یا فرش ۱۲۰۰ شانه و یا فرش ۷۰۰ شانه را به جای ۱۰۰۰ شانه انتخاب می کنند. ۱۲۰۰ شانه ظرافت بیشتری دارد و ۷۰۰ شانه قیمت خیلی کمتری!

  • فرش ۱۲۰۰ شانه

فرش ماشینی ۱۲۰۰ شانه تراکم ۳۶۰۰ یکی از جدیدترین محصولات گروه کارخانه های فرش ماشینی در ایران است. با اینکه سال ۹۴ اولین فرش ۱۲۰۰ شانه در جهان تولید شد، اما بعد از یکی دو سال با استقبال مردم روبرو شد و هم اکنون به عنوان یکی از محصولات پرفروش در بازار فرش ماشینی ایران شناخته می شود.

ظرافت بی نظیری که فرش کلاسیک ۱۲۰۰ شانه از خود نشان داده است، معادل فرش های ۸۰ رج قم و تبریز است. آنقدر این طرح ها مشابه فرش های دستباف هستند که می توان گفت رقیب خوبی برای فرش های دستباف به شمار می روند. همچنین به این خاطر که ظرافت فرش ۱۲۰۰ شانه افزایش یافته است، باید یادآوری کنیم که نخ خاب کوتاه تری دارد و بنابراین ضخامت فرش کمتر است.

همچنین توصیه می کنیم بخوانید: بهترین فرش ماشینی

  • فرش ۱۵۰۰ شانه

و اما جدیدترین و گرانترین فرش ماشینی حال حاضر دنیا، فرش ماشینی ۱۵۰۰ شانه می باشد. همچنین ظریف ترین و نازک ترین فرش ماشینی موجود در جهان نیز به شمار می رود. فرش ماشینی ۱۵۰۰ شانه دارای تراکم ۴۵۰۰ است و با استفاده از دستگاه HCIx2 طراحی و تولید می شود. این فرش را باید معادل فرش های بالای ۱۰۰ رج دستباف ایرانی بدانیم.

انواع رنگبندی فرش کلاسیک

در مورد مطلب انواع رنگبندی فرش کلاسیک باید خدمتتان عرض کنیم که می توان آن را از دو جنبه مختلف بررسی کرد، یکی تعداد رنگ هایی که در فرش به کار می رود و دیگری رنگ زمینه یا بوم فرش ماشینی که هر دوی آنها را در ادامه برای شما توضیح خواهیم داد.

انواع تعداد رنگ فرش ماشینی کلاسیک عبارتند از:

  • فرش هشت رنگ کلاسیک

یکی از رایج ترین و محبوب ترین فرش های ماشینی که بیشترین تیراژ و تولید را در کارخانه ها دارند، فرش های هشت رنگ هستند. هم اکنون در بازار فرش های ۱۲۰۰ شانه و ۱۵۰۰ شانه عموما با تعداد رنگ هشت موجود هستند.

انواع رنگبندی فرش کلاسیک

  • فرش ۱۰ رنگ کلاسیک

فرش های ۱۰ رنگ عموما در فرش ۱۰۰۰ شانه و ۷۰۰ شانه کلاسیک به کار می رود. میزان تولید این فرش ها نسبت به هشت رنگ بسیار کمتر است.

  • فرش ۱۲ رنگ کلاسیک

در سال های اخیر فرش ۱۲ رنگ فقط در طرح های فرش ۷۰۰ شانه به کار رفته است. این طرح ها از نظر رنگ ۴ درجه بالاتر هستند و اختلاف قیمت اندکی با مابقی فرش های چند رنگ دارند. اصولا به خاطر طراحی این فرش ها، مورد استقبال قرار نگرفتند.

و اما حالا که با تعداد رنگ های فرش ماشینی کلاسیک آشنا شدیم، به سراغ انواع رنگ های زمینه فرش ماشینی برویم تا ببینیم که کدام رنگ ها استفاده می شود.

دنیای رنگ زمینه فرش کلاسیک بسیار گسترده تر از آنچه که فکر می کنید خواهد بود. بعضی رنگ هایی در این میان وجود دارند که تا به حال ممکن است نه اسمش را شنیده باشید و نه رنگش را دیده باشید. حالا با چند تا از محبوب ترین رنگبندی های فرش ماشینی سنتی آشنا خواهیم شد:

  • فرش زمینه سرمه ای کلاسیک

یکی از محبوب ترین رنگ های زمینه فرش از ابتدای تولید فرش دستباف و ماشینی، رنگ سرمه ای بوده است. این رنگ به خاطر اینکه توانایی ست شدن با هر رنگ دیگری را دارد و همچنین به هر دکوراسیونی می نشیند، محبوب خانه های ایرانی است.

  • فرش زمینه کرم کلاسیک

یکی دیگر از رنگ های محبوب در خانه های ایرانی فرش کرم است. رنگبندی روشن فرش های کرم سبب می شود که محیطی شاد و بشاش داشته باشید. همچنین ترکیب رنگ کرم با رنگ عسلی می تواند یک ست فوق العاده برای خانه شما رقم بزند.

  • فرش زمینه نقره ای

فرش زمینه نقره ای یکی از جدیدترین رنگبندی های موجود در صنعت فرش ماشینی است. در فرش های زمینه نقره ای که به آن فیلی هم گفته می شود، عموما تراکم و ظرافت فرش بالا است، مثلا ۱۲۰۰ شانه است.

  • فرش گردویی

یکی دیگر از رنگ های اصیل و قدیمی که در بین ایرانی ها محبوب است و ورژن های جدید آن مثل بادامی به بازار آمده اند، رنگبندی گردویی است.

  • فرش زمینه لاکی

نشان یک فرش ایرانی به رنگ لاکی آن است. در واقع بسیاری از مشتریان خارجی، فرش های لاکی ایرانی را بیشتر از بقیه طرح ها می پسندند.

  • فرش زمینه فیروزه ای

یک رنگ اصیل ایرانی که در دیگر کشورها آن را با نام ایران یا پرشیا می شناسند، رنگ فیروزه ای است. فیروزه ای هم یکی از رنگبندی های پر استفاده در انواع فرش ماشینی کلاسیک است.

قیمت فرش کلاسیک و عوامل موثر

حالا که راجع به فرش کلاسیک گفتیم و توضیحاتی را خدمت شما ارائه دادیم، بهتر است به سراغ بررسی قیمت فرش سنتی یا کلاسیک برویم. پس در این پاراگراف که بند نهایی این مطلب است ما به قیمت فرش ماشینی کلاسیک خواهیم پرداخت و بهتر است این بند را به هیچ عنوان از دست ندهید.

قیمت فرش ماشینی متاثر از عوامل مختلفی است. به همین دلیل است که در بسیاری از فروشگاه ها قیمت فرش ماشینی با قیمت ها دیگر فروشگاه ها متفاوت است. اگر میخواهید بدانید که قیمت یک فرش ماشینی سنتی چقدر به واقعیت و قیمت منصفانه آن نزدیک است، باید این عوامل را بدانید.

قیمت فرش کلاسیک

عواملی که قیمت فرش ماشینی کلاسیک متاثر از آنها تعیین می شود:

  • تراکم فرش ماشینی کلاسیک

قطعا یکی از مهمترین عواملی که در قیمت فرش های کلاسیک تاثیر می گذارد، تراکم و تعداد شانه فرش ماشینی است. هر چه تعداد شانه و تراکم فرش ماشینی بالاتر برود، ظرافت فرش بالاتر رفته، کیفیتش افزایش می یابد و تحت تاثیر این موارد، قیمتش هم افزایش پیدا خواهد کرد. همچنین به خاطر اینکه در فرش های با تعداد شانه بالاتر باید نخ های جدیدتر و با ظرافت بالاتر استفاده شود، قیمت آن باید بیشتر از دیگر فرش های موجود در بازار باشد.

  • مواد اولیه فرش ماشینی کلاسیک

یکی دیگر از عوامل موثر بر قیمت فرش ماشینی سنتی و یا کلاسیک که می توان به آن اشاره داشت، مواد اولیه است که در نخ های فرش ماشینی به کار گرفته می شود. همانطور که می دانید، در نخ های فرش ماشینی از الیاف صنعتی به خصوصی استفاده می شود که طبیعتا هر چه کیفیت آنها بالاتر برود، سبب افزایش قیمت فرش کلاسیک هم خواهد شد. هم اکنون بهترین نخ موجود در صنعت فرش ماشینی اکریلیک هیت ست است، بعد از آن الیاف پلی استر و بی سی اف قرار می گیرند. پس فرش ماشینی که دارای الیاف اکریلیک هیت ست است، باید از همه بیشتر قیمت داشته باشد.

  • کانال فروش فرش ماشینی کلاسیک

یکی از عواملی که به صورت غیر مستقیم در قیمت فرش کلاسیک اثر گذار خواهد بود، کانال فروش فرش ماشینی است. یعنی مهم است که از فروشنده واسطه فرش ماشینی را می خرید، یا اینکه از خود کارخانه به صورت مستقیم خرید را انجام می دهید. قطعا قیمت فرش ماشینی در کارخانه کمتر از قیمت فرش در فروشگاه های واسطه خواهد بود.

بنابراین توصیه مهمی که به شما داریم، این است که حتما محصول خود را از کارخانه فرش ماشینی بخرید، چرا که هم از قیمت پایین تر آن لذت خواهید برد و هم اینکه از اصالت محصولات فرش کلاسیک مطمئن خواهید شد.

حالا اگر میخواهید به یک کارخانه معتبر برای خرید فرش ماشینی مراجعه کنید، دست نگه دارید. ما به شما یک پیشنهاد بهتر داریم. فروشگاه دیجی فرش با ارائه محصولات خود به صورت مستقیم از کارخانه های فرش کاشان، این امکان را برای شما فراهم کرده است که بدون خروج از خانه و سفر به کاشان، از فرش های ماشینی کاشان خریداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا